Събития

Приказни пътешествия с библиобус организираха във Видин

  04.04.2024 12:53             
Приказни пътешествия с библиобус организираха във Видин

Библиобус обикаля улиците на Видин през април. Инициативата е "Време за приказка“ на местната библиотека. С приказка и разходка бе открит  деветнадесетия Маратон на четенето в дунавския град.

Електрическия библиобус   всяка събота между  10 до 12 часа ще вози децата по алеите на   крайдунавски парк.

Кампанията "Време за приказка“ се посвещава на Международния ден на детската книга – 2 април, и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април. По повод 2 април ръководството на  видинската библиотеката подари на всички желаещи нови читатели до 18 годишна възраст безплатна читателска карта.

 

Пътуващата библиотека по проект "Книгите в търсене на (по)читатели" също се включи в Маратона на четенето с посещение в село Гомотарци. Там децата изработиха книгоразделители и нарисуваха любим герой от приказките, които библиотекари им прочетоха.

Маратон на четенето се  организира от Българската библиотечно-информационна асоциация. През април в Регионалната библиотека "Михалаки Георгиев“ театрална работилница "Играй с мен“ с участието на кукловода Минка Сурдолова, среща-разговор с ученици за ползите от четенето, дискусии и интерактивни игри "Книжни приключения“, открити уроци на тема "Прототипи на героите от романа "Под игото“ и "Вазов и литературата“, учебен част в библиотеката, представяне на книги.

 



Знаете ли тези 10 факта за сериала "Приятели"?
Проливни дъждове погубиха 8 души в бразилския щат Рио Гранде до Сул и засегнаха над 100 общини
600 дръвчета вече са засадени тази пролет по софийските улици и паркове
Монтана с богата културна програма през май
Вече два месеца оценяват офертите за идейния проект на пътя през Петрохан
Димитър Манолов: Още преди края на годината България трябва да въведе изисквания за адекватни минимални работни заплати