Свят

Момиче почина, след като изяде „веган" тирамису

  03.04.2024 11:43             
Момиче почина, след като изяде „веган\

20-годишна италианка, алергична към млечни продукти, почина след посещението си в ресторант, където изяла „веган“ тирамису.

Анна Белисарио се почувствала зле и така разбрала, че десертът най-вероятно съдържа маскарпоне, въпреки че на етикета било обозначено като продукт, който не съдържа мляко. 

Изплашена, италианката изтичала до тоалетната в опит да повърне, но получила анафилактичен шок. Приятелят ѝ, с когото била, повикал линейка, но когато медицинският екип пристигнал, било твърде късно – Анна вече била в кома, а 10 дни по-късно починала.

Случаят предизвика бурни реакции в Милано, където прокуратурата започна разследване срещу ресторанта, от който Белисарио консумира „уж“ веган десерта.

"Количеството млечен протеин, открит във въпросния продукт, показва, че в него е имало маскарпоне. Независимо от факта, че се е продавал като "веган", каза в изявление прокурорът Марчело Виола.

По думите на разследващите момичето е било много внимателно в избора си на храна. Когато е поръчвала десерта, Анна е уточнила, че е алергична към яйца и мляко, съобщава The Telegraph.

По-късно станало ясно, че освен тирамису Анна Белисарио си поръчала и сандвич с „веган“ майонеза, в която по-късно се оказало, че също има яйце.

Майка и син са собствениците на фирмата, която е произвела тирамисуто. Двамата се разследват за непредумишлено убийство, а десертът е изтеглен от продажба.



Прибраха за 72 часа племенник на Мочи за отвличането в Козлодуй
Максим Генчев пристига в кино Метропол-Враца за премиерата на филма "Гераците"
Зловещо! Откриха човешки останки в дома на приближен на Хитлер
Почетният гражданин на община Мездра о. з. полк. инж. Георги Димитров от село Лик навърши 92 години СНИМКИ
Допълнителни курсове на градския транспорт във Враца
Майстор пекар се върна от Маями в Пловдив, за да меси хляб и козунаци