Събития

Общински съветници от Монтана дариха заплатите си за знаме на входа на града

  03.04.2024 10:59             
Общински съветници от  Монтана дариха заплатите си за знаме на входа на града

28 общински съветници от Монтана дариха месечните си възнаграждения за поставянето на пилон с българския трибагреник на един от входовете на  града. Пилонът ще е висок 15 метра, а на него ще се вее петметрово знаме. Ще бъде поставен на кръговото кръстовище на входа на Монтана откъм София, Враца и Берковица.

„Смятаме, че това кръстовище, което е първото нещо, което се вижда при влизане в Монтана, е безлично. И решихме, организирахме се, събрахме 2800 лева от възнагражденията си и там ще има 15-метров пилон с трибагреник. Пилонът и знамето вече се работят и до дни ще са готови.“, каза Стоян Стоянов от групата на местната коалиция ГЕРБ, СДС, БНД, ВМРО-БНД.

Според кмета Живков мястото наистина трябва да бъде променено. В момента той води разговор с областната дирекция на МВР в Монтана да премахнат от тревната площ караулката, която не се ползва от дълги години и там ще бъде поставена табела с името на града.

„Кръстовището наистина трябва да бъде тотално променено. Там сега има една караулка на полицията, която не се ползва от десетки години. Водим разговори да я премахнат и тогава до трибагагреника да поставим атрактивна табела с името на града ни. Да знаят хората в кой град влизат.“, каза кметът Живков и благодари на съветниците за инициативата.



Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване
Оранжев код за валежи в седем области
Как да украсим дома си за Великден
Има риск от разпространение на птичи грип сред крави извън САЩ
Цената на годишните технически прегледи на коли скочи драстично
Атракционното влакче във Враца ще работи през празничните дни