Свят

Неутешима собственичка клонира мъртвата си котка за 50 000 канадски долара СНИМКИ

  02.04.2024 16:45             
Неутешима собственичка клонира мъртвата си котка за 50 000 канадски долара СНИМКИ
  CBS

Жителката на Канада Крис Стюарт похарчи 50 хиляди канадски долара, за да клонира починалата си котка Беър. 

Котето, очинало преди две години, било любимото животно на жената. То било блъснато от кола, а Крис се обвинявала, че го е пуснала на улицата, пише CTV News.

„Знаех, че искам да направя това, защото преди три или четири години се бях опитала да клонирам едно от кучетата си и все още имах инструкции как да изпратя клетъчни проби на Viagen в Тексас. След четири неуспешни опита сурогатна котка роди две котенца“, казва жителката на Канада.

Те са родени на 10 януари. Жената ги нарекла Мечета. Миналата седмица тя отлетя за Ню Йорк, САЩ, където Viagen й даде два идентични домашни любимци, които са генетични клонинги на Беър.

„Не мога да ги различа. Що се отнася до личността, бих казала, че и двете в този момент са идентични с Беър. Защото вземат много смели решения. Имат известно перчене, точно като Беър“, казва Стюарт.

Крис Стюарт разказа историята си, за да уведоми другите хора, че техните домашни любимци „могат да бъдат върнати“. Според нея обаче подобна процедура ще струва много пари. Създаването на котенцата й струвало 50 000 канадски долара (повече от 66 000 лв.).

Viagen е американска компания, която клонира котки и кучета. Видео в канала й в YouTube обяснява, че специалистите вземат клетки от домашен любимец и ги вкарват в ядрото на яйцеклетката на женската. В процес, който компанията нарича "патентован", яйцето и клетката се обединяват и ембрионът започва да расте. След това ембрионите се прехвърлят на сурогатна майка, която ражда клонираните кученца или котенца. /glasnews.bg



Максим Генчев пристига в кино Метропол-Враца за премиерата на филма "Гераците"
Зловещо! Откриха човешки останки в дома на приближен на Хитлер
Почетният гражданин на община Мездра о. з. полк. инж. Георги Димитров от село Лик навърши 92 години СНИМКИ
Допълнителни курсове на градския транспорт във Враца
Майстор пекар се върна от Маями в Пловдив, за да меси хляб и козунаци
Комедията “Ножица трепач” представят в Берковица