Събития

Представители на полицията, местната власт и институциите проведоха работна среща в община Кула СНИМКИ

  02.04.2024 15:12             
Представители на полицията, местната власт и институциите проведоха работна среща в община Кула СНИМКИ

Областната дирекция на МВР-Видин стартира поредица от срещи с кметове, общински съветници, директори на учебни заведения и представители на институции в общинските центрове на региона. Работните формати са инициирани от професионалното ръководство на вътрешното министерство. До края на текущия месец срещи ще се проведат в единадесетте общини на област Видин.

В днешния дискусионен формат в град Кула участваха заместник-директорът на Областната дирекция на МВР-Видин комисар Мирослав Милков, началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Петър Петров, началникът на районното управление в Кула главен инспектор Мирослав Мирославов, полицейски служители от управлението, кметът на общината д-р Владимир Владимиров, председателят на Общинския съвет Димитър Цанков и директорите на средното училище и детската градина в градчето – Диана Йончева и Велина Дафинкичова. Те обсъдиха широк спектър от въпроси, свързани с местната сигурност на територията на общината – конвенционалната престъпност, опазването на обществения ред, обстановката по безопасност на движението, добри практики и предстоящи съвместни инициативи по линия на превантивната работа с децата и учениците.

През 2023 г. на територията на община Кула са били регистрирани 74 престъпления, разкрити от тях са 65, а постигнатата разкриваемост е в размер на 88%, уточни началникът на районното управление главен инспектор Мирославов. 22 пътнотранспортни произшествия (с двама пострадали велосипедисти) са възникнали през миналата година. Петима водачи, шофирали автомобил след употреба на алкохол над 1.2 промила и петима, управлявали МПС под въздействието на наркотични вещества, са установили служителите на реда през миналата година при проверки по пътищата в община Кула, стана ясно по време на срещата.

Ниските нива на престъпността в общината са показател за активната превантивна дейност на служителите от районното управление в Кула, подчерта кметът на общината д-р Владимиров. Той изрази задоволство от работата на полицията и оцени високо постигнатото взаимодействие между служителите на МВР и местната власт.

Инспекторът от Детска педагогическа стая Даниела Манчева очерта аспектите в съвместната работа с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Средно училище “Васил Левски“ и Детска градина „Звънче“, оцени я като продуктивна и представи информация за планираните  общи активности през месеците на лятната ваканция.

Заместник – директорът на Областната дирекция на МВР-Видин комисар Мирослав Милков увери участниците в работния формат, че усилията на полицейските служители за предотвратяване и своевременно разкриване на престъпления, осигуряване на добър обществен ред и спокойствие за жителите на общината, ще продължат и занапред в диалог и постоянна комуникация с местната власт.   

В следващите дни работни формати по въпроси, свързани с местната сигурност ще се проведат и в другите три общини, обслужвани от районното управление в Кула – Грамада, Макреш и Бойница.



„Възраждане“ регистрираха своите кандидати в РИК, Враца
Миро смрази Гала: На два пъти бил близо до смъртта
Проведе се областен кръг на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата във Враца СНИМКИ
Поставят слънчеви панели на десет общински сгради в Козлодуй
Един нов случай на COVID-19 е потвърден у нас през последното денонощие
Още двама членове на опозицията бяха арестувани във Венецуела