Бизнес Събития

Новият епизод на видеокаста „Уменията на 21-ви век“ дава експертни съвети за изграждане на личен бранд в социалните мрежи

  01.04.2024 09:55             
 Новият епизод на видеокаста „Уменията на 21-ви век“ дава експертни съвети  за изграждане на личен бранд в социалните мрежи

Близо 100 000 достигат гледанията на първите два епизода от образователната поредица

29 март 2024 г., София. Третият епизод от образователната видеопоредица на Лидл България вече може да бъде гледан в You Tube канала на компанията. Той е на тема „Изграждане на личен бранд в социалните мрежи“, а гости на водещите Алекс&Алекс са експертите в областта на комуникациите Рая Цветкова и Александър Кръстев.

Изграждането на положителен публичен образ чрез социалните мрежи е важно умение в съвременния информационен свят. Личният бранд са всички асоциации, които се правят с името на определен човек, затова е по-добре този бранд да се създава и управлява целенасочено: чрез споделяне на опит, експертиза, разкази от първо лице за това, което човек умее да прави, дейността му, местата, които посещава и ценностите, които споделя.

Епизодът се фокусира върху възможностите на социалната мрежа LinkedIn, защото изследванията показват, че тя се радва на все по-широк интерес в световен мащаб и в България сред по-широк кръг от хора Расте броят и на млади хора, които се регистрират в платформата, а контактите, създадени там, могат да са полезни за 10 или 15 години напред.

В епизода Рая Цветкова и Александър Кръстев дават практични съвети за какво да внимаваме, когато изграждаме личен бранд, как да създаваме съдържание в LinkedIn, колко често да публикуваме. Те споделят идеи как да се генерират емоционални истории, за да може не само да имаме повече последователи, но и да изградим добро впечатление сред професионалистите от реалния бизнес.

 „Всеки има личен бранд. Всеки влиза във взаимоотношения онлайн, но и офлайн. Те оформят разбирането за нас като личности и професионалисти пред другите“, казва Рая Цветкова и допълва, че публичният образ трябва да бъде изграждан прецизно и внимателно, защото публикациите, които се правят, имат дълготраен живот в социалните медии.

Александър Кръстев уточнява, че LinkedIn е платформата, която е създадена и се развива целенасочено за хора, които са в мрежата, за да правят бизнес: „Когато развиваме личния си професионален бранд, можем да подобряваме кариерните си възможности, да градим имидж, да влияем ползотворно и на нашата компания. Всичко, което публикуваме, може да носи добавена стойност, защото в мрежата няма излишен информационен шум“.

От епизода ще научите още:

  • Какъв да е стилът на публикациите в Linkedin, за да изградим успешен и запомнящ се личен  бранд?
  • Колко са българските потребители в мрежата?
  • Колко е подходящият брой теми, върху които да се фокусираме при създаването на публична представа за себе си?
  • Рационални или емоционални да са посланията, насочени към бизнеса?

Видеокастът „Уменията на 21 век“ е продължение на успешната вътрешна програма за обучения в лични, социални и граждански умения, която се провежда сред служителите на Lidl вече над шест месеца.

Първите два епизода от видеопоредицата бяха посрещнати с голям интерес и достигат близо 100 хиляди гледания.  

Повече информация за видеокаста “Уменията на 21 век“, водещите и участниците в епизодите, можете да прочетете на кариерната страница на Лидл България.

Епизодите от видеокаста „Уменията на 21 век“ са достъпни безплатно в каналите на Лидл България в You Tube.

За гостите в  трети епизод:

Рая Цветкова e ръководител на отдел „Работодателска марка“ в Лидл България. Има  над 20 г. професионален опит в областта на комуникациите, в които е работила за институции като Министерския съвет, Комисията за финансов надзор и МРРБ, била е част от екипа на All Channels Group и на водеща банка. Тя е доктор по комуникации от Софийския университет. Води различни вътрешни и външни обучения по комуникационни теми, включително изграждане на личен бранд.

Александър Кръстев е създател на първата българска агенция за LinkedIn маркетинг BookMark и англоезичния специализиран блог TheLinkedBlog.com. Автор е на колонката в българското сп. ForbesThe Linked Practitioner”, както и на статии за LinkedIn в големи бизнес издания в България. Има над 15 години опит в областта на онлайн комуникациите.