Свят

Украйна унищожи 26 руски безпилотни самолета през последната нощ, съобщиха властите в Киев

  29.03.2024 14:47             
Украйна унищожи 26 руски безпилотни самолета през последната нощ, съобщиха властите в Киев

Украинските сили са свалили 26 от 28 дрона, с които Русия е атакувала Украйна през нощта, съобщи Ройтерс, като се позова на Киев.

Произведените в Иран безпилотни самолети са били унищожени над части от Източна, Южна и Югоизточна Украйна, допълват от военновъздушните сили.

Губернаторът на Запорожка област заяви в "Телеграм", че две жени са били ранени, когато отломки от свалени дронове са ударили жилищна сграда в областната столица Запорожие.

"Две жени бяха ранени в резултат на нощно нападение от безпилотни самолети "Шахед" в Запорожие. Отломки от дронове са предизвикали пожар, който е засегнал домакинства в жилищен район. Спасителите бързо са потушили пламъците. Подробностите за удара се проверяват. Терористична Русия продължава войната си срещу мирните хора", се казва в изявлението на началника на областната администрация, предаде Укринформ.

Прокурорите в източната Харковска област съобщиха, че в ресторант, магазин и офиси са били повредени от отломки от три безпилотни самолета.

Украинските ВВС добавиха, че нощната атака на Русия е включвала няколко вида ракети, но не предоставиха повече подробности.

Русия редовно нанася въздушни удари по населени места далеч зад фронтовата линия в навлязлата в трета година нейна инвазия в Украйна.

/bta.bg



Известният композитор Хайгашод Агасян гостува в ДГ "Звънче" - Берковица
Спипаха изобретателни дилъри в село Баурене.
Румъния открива нов граничен пункт на границата с Унгария
Еднократна финансова помощ ще получат 13 абитуриенти и дете със специални потребности от община Болярово
4-те най-трудни мъжки зодии
Москва: Обсъждане на мир в Украйна без Русия е безсмислено