Събития

Община Козлодуй проведе втора среща за обмяна на опит по проект „Играем, учим се и заедно растем” СНИМКИ

  28.03.2024 14:00             
Община Козлодуй проведе втора среща за обмяна на опит по проект „Играем, учим се и заедно растем” СНИМКИ

На 14 и 15 февруари Община Козлодуй проведе втора среща за обмяна на опит между общини, изпълняващи проекти по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021.

Гости на Община Козлодуй бяха представители на Община Ботевград, изпълняваща проект „Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в Община Ботевград и община Мездра”. От страна на Община Козлодуй в срещата участваха зам.-кметът Зорница Симеонова, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности” Величка Нейчева, началникът на отдел „Образование, социални дейности и младежки политики” Ирина Николчева, както и представители на екипа за управление и екипа изпълнение на проекта – педагози, образователни и здравни медиатори, психолози и учители в групи по интереси. В срещата взе участие и представител на партньора – Община Мизия.

В хода на срещата представителите на общините представиха целите, дейностите и постигнатото до момента при тяхното изпълнение. Обсъдиха се добрите практики, предизвикателства и бъдещите действия във връзка с приключването на проектите на 30-ти април. Гостите от Община Ботевград посетиха изградените в община Козлодуй обекти по проекта, а именно: в хъб Детска градина „Звънче” – детска площадка, амфитеатър и площадка по безопасност на движението; в хъб – Начално училище „Васил Левски” – мини футболно игрище, външно пано за обучение на децата и в хъб в квартал „Янтра” – ремонтиран клуб за работа с родители и деца, детска площадка, мини футболно игрище и автоспирка.



16-годишен младеж бе арестуван във Франция, след като каза, че иска да умре като "мъченик" на Олимпийските игри
Пенсионерите от община Неделино получиха като дарение хранителни продукти
Областният управител Надя Донкинска бе гост на пролетния благотворителен концерт ДГ “Детски свят“ в село Згориград СНИМКИ
Откраднаха агне за Великден във Врачанско
Проучване сочи, че 42% от австрийците носят мобилните си телефони и в тоалетната
Откриха тържествено обновения двор на старозагорската детска градина "Кипарис"