Събития

Младежки дом - Монтана посрещна пролетта с танцов концерт СНИМКИ

  28.03.2024 11:31             
Младежки дом - Монтана посрещна пролетта с танцов концерт СНИМКИ

Ежегодният пролетен концерт на Общински младежки дом – Монтана, беше под наслов "Приказка за доброто". В него се включиха деца на възраст от 4 до 19 години. Талантливите участници от Клуб по спортни танци "Астра" и танцова формация "Dance machine", показаха какво са научили от началото на творческия сезон. Техните преподаватели - Луиза Стефанова и Силви Георгиев, заслужено получиха овациите на публиката.

Възпитаниците на госпожа Стефанова представиха стандартни, латино и мажоретни танци. В част от композициите бяха включени и различни атрибути като помпони, ветрила и знаменца.

Танцьорите от "Dance machine" впечатлиха гостите с хип-хоп и брейк. Само за половин година Силви Георгиев създаде зашеметяваща хореография. Те показаха, че нито възрастовата разлика, нито краткият период от време, може да попречи на успеха. Няколко месеца с усилени тренировки и дисциплина доведоха до добрите резултати.
За финал три абитуриентки от Клуб по спортни танци "Астра", които танцуват от 5-годишни, поднесоха изненада на Луиза Стефанова. Те я поканиха на сцената, където се излъчи видеоклип със снимки, които я върнаха към съвмествите им репетиции, концерти, фестивали и турнета в страната и чужбина.

Сред официалните гости на концерта бяха кметът на Монтана –Златко Живков, Александър Герасимов – директор нa дирекция "Хуманитарни дейности" и Нели Василева - главен експерт „Култура и вероизповедание“. Лично градоначалникът поднесе цветя на Луиза Стефанова от името на Община Монтана.
 



Украйна атакува с дронове две петролни рафинерии и военно летище в руския Краснодарски край
Германската фолк метъл група Faun идва за първия си концерт в София
Отборът на ППМГ „Екзарх Антим I“ - Видин спечели първо място в областния етап на Националното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“
Мъж и жена са приети в пловдивска болница в тежко състояние заради кърлежи
Пожар избухна във влак в Германия след аварийно спиране; двама души са пострадали
Само два дни ви делят от това да бъдете обявени от НАП за некоректни