Събития

Д-р Цветан Ценков подписа 14 договора с национално финансиране на обща стойност близо 40 милиона лева

  28.03.2024 10:47             
Д-р Цветан Ценков подписа 14 договора с национално финансиране на обща стойност близо 40 милиона лева

Д-р Цветан Ценков подписа 14 договора с национално финансиране на обща стойност близо 40 милиона лева.

Това стана възможно след като в Закона за държавния бюджет за 2024 г. българското правителство прие Инвестиционна програма за общински проекти за финансиране на проекти, определени като приоритетни. През миналата година община Видин представи в Министерство на регионалното развитие и благоустройство необходимите документи, доказващи документалната обезпеченост на проектите. Средствата ще се инвестират в проектиране, строителство, основен ремонт и реконструкция на обекти – публична общинска собственост.  

Осигурени са средства за цялостен ремонт на два от най-натоварените входове на Видин – откъм бившия завод „Видахим“ и село Новоселци; за асфалтиране на пътя до село Въртоп; за реконструкция на Крайдунавския парк; за довършване на последния етап на проекта за централната пешеходна зона в града; изработване на инвестиционни проекти за улици, пътища и междублокови пространства на територията на Община Видин, изготвяне на проекти: „Ремонт на Речна гара“ във Видин; Ремонт и преустройство на Дизелова централа“, Видин; „Ремонт на Спортна зала „Фестивална“, Видин; реконструкция на футболен терен, реконструкция на лекоатлетическа писта и реконструкция/изграждане на трибуни"; „Внедряване на мерки по енергийна ефективност по системата за външно изкуствено осветление във Видин“; „Ремонт на централна градска част – улица „Железничарска“, улица „Княз Александър Батенберг“, в обхвата до улица „Цар Симеон Велики“ и до улица „Цар Александър II“, във Видин.

Изпълнението на проектите значително ще подобри благосъстоянието и условията за живот на жителите, както и придаването на модерен и съвременен облик на града.



В област Плевен са утвърдени 88 паралелки за прием в осми клас, две нови специалности се разкриват в Долни Дъбник и Кнежа
Пиян шофьор подкара Мерцедеса си, закопчаха го
Скандал в Козлодуй прерастна в побой
Известният композитор Хайгашод Агасян гостува в ДГ "Звънче" - Берковица
Спипаха изобретателни дилъри в село Баурене.
Румъния открива нов граничен пункт на границата с Унгария