България

Близо 464 000 нощувки са реализирали българските граждани в Германия

  27.03.2024 10:16             
Близо 464 000 нощувки са реализирали българските граждани в Германия

Близо 464 000 нощувки са реализирали българските граждани в Германия, като се отчита увеличение от над 15 % спрямо миналата година, сочат данните на Германския туристически борд.

Почти половината от пътуванията на българските граждани в Германия са свързани с почивка и ваканция, като 70 % от тях са свързани с разглеждане на забележителности, съобщи Кристиян Салай – директор Германския туристически борд за Балканите. Той уточни, че средният престой на българите близо 12 дни.

През миналата година в Германия са реализирани близо 81 милиона нощувки, като по този показател туризмът се е възстановил на 90% от преди пандемията. 

По устойчиво развитие на сектора Германия е на 4 място сред европейските страни, като се подрежда сред Скандинавските страни – Финландия, Швеция и Дания, уточни Кристиян Салай.

Всяка година туризмът на Германия поставя като акцент различни теми. През тази година те са свързани с културния и винения туризъм, с обектите, признати от ЮНЕСКО като част от световното наследство, както и прилагането на екологични и щадящи климата пътувания.

Допълнителен акцент е Европейското първенство по футбол, което ще се проведе от 14 юни до 14 юли в десет от германските градове. /БНР