Събития

Обработките срещу комари и кърлежи на територията на Община Видин стартират през месец април

  27.03.2024 10:00             
Обработките срещу комари и кърлежи на територията на Община Видин стартират през месец април

Община Видин финализира обществената поръчка за услуги по дезинфекция, дезинсекция и дератизация. Предстои сключване на договор с изпълнителя на 1-ви април. Предвидени са обработки против кърлежи на зелени площи във Видин - паркове и поддържани зелени площи в жилищните комплекси, стадион „Георги Бенковски“, Дунавци, село Градец и площта пред Алботинския манастир.

Противокомарни - ларвицидни и имагоцидни обработки ще стартират в зависимост от резултатите на направен мониторинг на биотопите и метеорологичните условия. Дезинсекцията ще се извършва в град Видин и населените места по поречието на река Дунав.

Новото в предстоящия договор е включване на услуги по дезинфекция и дезинсекция на детските площадки, освен в град Видин и в населените места на общината.

Дейностите ще се извършват по график, съгласуван с Община Видин и при спазване на изискванията за безопасност на хората и животните. Целта е намаляване, предотвратяване и ограничаване разпространението на вредителите - преносители, причинители на заразни заболявания до степен, безопасна за здравето на човека.