Събития

Герасим Георгиев-Геро пристига във Враца

  25.03.2024 16:00             
Герасим Георгиев-Геро пристига във Враца

На 2 април от 19 часа в Градска концертна зала-Враца ще се проведе концерт-спектакъл. Освен блестящото присъствие на любимеца на публиката Герасим Георгиев-Геро, участници в този концерт-спектакъл са сопраното Росица Метаниева и младите, но вече добре познати актьори Соня Ковчезлиева и Илиан Божков. Автор на идеята и сценария е Юлия Манукян, а целият спектакъл преминава под диригентската палка на Левон Манукян.
Билетите са в продажба в Билетен център "Гъбката" на цена от 20лв. За резервации и информация  на тефон 0896718303, 0899827060.
За “неТАКТично" - Представяте ли си директор на музикален институт, спуснат "отгоре" без никаква квалификация? Без представа от симфонична музика и взаимоотношенията в един оркестър, за него думата “такт” е непонятна и в музикален, и в морален аспект. Новият директор, според когото това е професия до живот, започва да се разпорежда от първия миг и с присъщата си арогантност и невежество за един ден “сътворява” чудеса от безумия. Негова подгласничка е послушната му секретарка, а срещу него са целият оркестър, начело със синдикалиста и диригента.
Оформя се един изключително забавен концерт-спектакъл, чрез който се казват много горчиви истини за съвременната ни реалност. Оригиналният сценарий поднася свръхзабавни словесни каламбури и диалози, които по невероятен начин се съчетават с класическата музика, в изпълнение на Симфониета-Враца, чиито задачи са не само музикантски, но и актьорски.