Събития

Възобнови се дейността на Детската ясла в Белоградчик СНИМКИ

  24.03.2024 13:00             
Възобнови се дейността на Детската ясла в Белоградчик СНИМКИ

Пролетта в Белоградчик тази година бе посрещната с възобновяване на дейността на Детската ясла в града. Граждани и представители на общинската администрация се събраха пред обновената сграда, за да присъстват на щастливото събитие. Боян Минков кмет на община Белоградчик и Пламенка Микова директор на ДГ „Иглика” прерязаха лентата и си пожелаха яслата да продължава да се изпълва с детски смях.
Негово Високоблагоговейство отец Рафаил Архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, отслужи празничен водосвет. Той отбеляза, че всеки родител знае колко е важно да има кой да се погрижи за децата му докато той работи. „За нас е голяма привилегия да имаме и детска ясла, особено когато наблизо няма баба или дядо. Така родителите ще могат да ги оставят в това прекрасно място. Поздравявам всички, които се погрижиха, Минков, общинските съветници и всички други участвали в реализирането на тази идея, за да можем да се радваме на тази придобивка.”
За да отпразнуват специалния момент се включиха и няколко деца с песни и стихчета. Техният трепет зарадва гостите и допринесе за много положително настроение.
В своята реч Минков обяви, че 45 деца ще бъдат оставени на грижите на компетентния персонал. Той благодари на Микова и нейния екип за положените неуморни усилия, за да може детската ясла да изглежда в сегашния ѝ вид. „Благодаря на всички, които направиха възможно това откриване, защото смисъла на всичко, което правим, са децата! Те са нашето бъдеще и са най-важни. За това и този момент е най-щастливия ми за петте години, в които съм в община Белоградчик. Сигурен съм, че наистина хубавите неща за града предстоят и младите хора ще се завърнат.”