Събития

„Звено майка и бебе“ ще има мини парк

  22.03.2024 10:55             
„Звено майка и бебе“ ще има мини парк

„Изключително съм щастлив да съобщя още една добра новина.

Социалната услуга към Община Враца “Звено майка и бебе” ще има мини парк, където децата и майките ще могат да се разхождат в защитена среда.

Благодаря за съдействието на кмета на Враца Калин Каменов, Фондация “Ние българите по света”, на църква “Нов живот”- Чикаго и на моя приятел Михаил Томов, основният дарител и организатор за изграждането на първия бюст-паметник на Васил Левски в Чикаго, който пристигна във Враца, специално за реализацията на този проект и който прие присърце идеята.“, каза Мартин Харизанов, народен представител на ГЕРБ.

Мини паркът ще бъде съобразен с възрастовите изисквания за потребителите на услугата, като ще бъде създадена зелена площ, ще бъдат засадени вечнозелени дървета и ще бъдат обособени кът за игри и места за почивка.

По данни на управителя на услугата г-жа Евгения Каменова целевата група са бременни жени и майки с деца от 0 до 3 години, но когато майките са придружени и с по-големи деца, подслоняват и тях.

Това са майки с деца, както и деца от рискови групи, и се насочват с мярка за закрила от отдел “Закрила на детето”, както и случаи на домашно насилие.

Моят приоритет винаги са били хората от областта и работата ми е насочена към тях.

Смятам, че всеки от нас трябва да подава ръка и да помага на хората в риск, особено когато се касае за бременни жени, майки с деца и изоставени деца.

Архитектът вече е готов с проекта и съвсем скоро предстои да стартират дейностите по изграждане на парка.

Вярвам, че именно добрите дела обединяват и нека заедно продължим да творим добрини!