Крими

Съдът в Монтана за сега не даде обвинен за трафик на жени ломчанин на Италия

  21.03.2024 10:10             
Съдът в Монтана за сега не даде обвинен за трафик на жени ломчанин на Италия

Окръжният съд в Монтана отложи дело за екстрадиция в Италия на 50-годишния Кирил Кирчев  от Лом, обвинен от властите в град Лече за трафик на хора, противозаконно лишаване от свобода и склоняване към проституция.

Причина за отлагането е липсата на гаранция от съдa в Италия, че ако мъжът бъде осъден, ще изтърпи наказанието си в български затвор.

Според защитата на Кирчев той няма отношение към обвиненията за трафик на хора, противозаконно лишаване от свобода и склоняване към проституция. Адвокатът заяви в съда, че повече от 15 години Кирчев извършва превоз на българи от Лом и Северозападна България до  Лече в Италия. Той лично шофира микробуса с пътници, но това не значи, че склонява някого насила да се качи при него или да проституира.
След издадени европейски заповеди за арест от съдебните власти в Италия на 11 март в Лом бяха задържани четирима души – трима мъже и една жена. Прокуратурата поиска от съда в Монтана постоянно задържане под стража и такава мярка беше взета на 15 март.

Предстои съдът в Монтана да се произнесе и по искането за екстрадиция на останалите задържани.
Според обвиненията те  са част от престъпна група от 22-мa души, обвинени в трафик на хора, противозаконно лишаване от свобода и склоняване към проституция.