Свят

Мъж се върна от почивка и разбра, че е мъртъв СНИМКИ

  21.03.2024 08:20             
Мъж се върна от почивка и разбра, че е мъртъв СНИМКИ

Връщайки се у дома от дълга ваканция в Коста Рика, жител на Монреал, Канада, получава документ по пощата, в който се посочва, че правителството на Квебек го смята за мъртъв. Според него това е била изненадата на живота му. 

В писмо от 14 страници от Министерството на правосъдието правителството казва, че се надява да възстанови парите от имуществото на Ник Фатурос за глоба за превишена скорост. Малко по-късно стана известно, че мъжът е жив, пише CTV News.

„Засмях се. Казах „Уау“. Това е новина за мен“, каза той.

34-годишният мъж каза, чее оспорил глоба за превишена скорост през 2022 г. и след това е отишъл на продължителна почивка в Централна Америка. Според Фатурос той бил много изненадан и доволен, че майка му не е видяла писмото.

"Напълно забравих за това, върнах се и получих това писмо. Ако тя го беше отворила и аз, не дай си Боже, бях тръгнал на пътуването си, тя щеше да бъде шокирана", каза канадецът.

Мъжът каза, че се е опитал да се обади на необходимите органи, за да докаже, че наистина е жив, но не е успял да говори с никого.

„Много е трудно да се свържеш, много трудно“, добави той.

Адвокатът Уилям Корбатли сподели мнението си за ситуацията. Той смята, че мъжът трябва да декларира, че е жив и да го направи възможно най-скоро.

„Понякога се случват тези грешки, но това е много рядко. Това ще се отрази не само на това наказание, но и на цялото му наследство и други неща“, казва той. /glasnews.bg