Събития

СЗДП организира „Седмица на гората“ в Монтанско

  21.03.2024 10:00             
СЗДП организира „Седмица на гората“ в Монтанско

Вижте програмата на броя и видовете мероприятия по повод „Седмица на гората“ във Монтанско:

„Гората е живот … и обща отговорност!“

ДГС Монтана

22-ри март - Засаждане на дървета с децата от Професионална гимназия по производствени технологии – Лом в двора на училището и уроци по горска педагогика;

28-ми март - уроци по горска педагогика с децата от 4 клас на Второ ОУ „Константин Фотинов" Лом

29-ти март - Уроци по горска педагогика с децата от 10, 11 и 12 клас на Професионалната гимназия по транспорт „Вл.П.Минчев" село Владимирово, област Монтана. (Тези деца помогнаха в залесяването.)

ДГС Берковица

Залесяване и беседа с ученици от ОУ "Никола Йонков Вапцаров" Берковица - 29-ти март (датата е съобразена с пролетната ваканция на учениците);

Занимания по горска педагогика с деца от ЦДГ "Червната шапчица" село Боровци, община Берковица - 2-ри април;

Почистване на туристически обект - ЗМ "Хайдушки водопади" гр. Берковица - 5-ти април.
Отговорници: инж. Маргаритка Новкова, Викторио Илиев и инж. Велислава Иванова

ДГС Чипровци

Конкурс за рисунка на тема „Гората е живот и обща отговорност“. Награждаването на отличилите се участници ще се проведе на 8-ми април, като ще се съчетае със засаждане на няколко дръвчета в двора на ОУ „Петър Парчевич“ Чипровци.

4-ти април е планирана инициативата  „Почистване на горските територии”.  Почистването ще се извърши около ПЗ „Мишин камък“, землище на с. Превала, ІІ-ри ГСУ при ТП ДГС Чипровци.
 
ДГС Говежда

Извършване на залесяване с контейнерни фиданки в отдел 155 „н“ в землището на село Говежда с площ 8 дка. Участници в събитието, около 20 доброволеца (ученици и служители на община Георги Дамяново). 

Ремонт на туристически инфраструктура (навес за отдих) местност „Две реки“, землището на село Дива Слатина. Участници в събитието, служители на ТП ДГС „Говежда“.

Ремонт и освежаване на туристически инфраструктура (навес за отдих) местност „Младенин вир“, землището на село Дълги дел. Участници в събитието, служители на ТП ДГС „Говежда“.

Ремонт на екопътека водопад „Дуршин скок“, землището на село Копиловци. Участници в събитието, служители на община Георги Дамяново и ТП ДГС „Говежда“.
Лице за контакти – 0886 43 45 27 – инж. Георги Иванов – зам. директор на ТП ДГС „Говежда“