Свят

Жена откри змия в колата си в Испания

  21.03.2024 07:10             
Жена откри змия в колата си в Испания

Необичаен инцидент се случи в столицата на Испания - жена се обърна за помощ към патрулната полиция, защото в колата й пропълзя истинска змия. 

Повече за случая писа местното издание El Mundo. Съобщава се, че испанката е шофирала на километър 5 от магистрала А-4 около 21.45 часа в петък. По някое време тя случайно забелязала в краката си 1,5-метрово влечуго, което спокойно пълзяло из кабината.

Уплашената жена спряла, изтичала встрани от пътя и веднага подала сигнал на служителите на реда. Пристигналите на място се уверили, че не става въпрос за грешка и се обърнали за помощ към съответните служби. Експерти извадиха змията от колата и я предадоха на Центъра за спасяване на животни (CRAS).

По-късно се оказа, че откритото влечуго е от вид царевична змия. Те са получили името си поради визуалната си прилика с царевицата.

Тези змии са често срещани в Мериленд и Ню Джърси (САЩ), могат да достигнат 1,5 метра дължина, но не са отровни или опасни за хората, така че често се държат у дома като домашни любимци. Най-вероятно влечугото е търсило източник на топлина и се е скрило в колата.

Сега зоозащитници се опитват да намерят собственика на животното.