Събития

Община Мездра обявява конкурс за великденска украса "Писан, шарен Великден" СНИМКИ

  20.03.2024 06:00             
Община Мездра обявява конкурс за великденска украса \

Община Мездра обявява конкурс за великденска украса "Писан, шарен Великден".

Конкурсът за великденска украса "Писан, шарен Великден" е продължение на съвместната инициатива на община Мездра и на местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните "Създавай, а не руши!", която има за цел да стимулира креативността и творческите изяви на жителите на общината, както и да поощри опазването на населените места от вандалски прояви.

В навечерието на големия православен празник Възкресение Христово община Мездра се ангажира да украси централната градска част и пешеходната алея на ул. „Александър Стамболийски”, а детските градини, училищата и читалищата - да допринесат за разхубавяването на общинския център и на останалите населени места в общината.

Конкурсът е за великденска украса на фасадите и на пространствата пред образователните и културните институции.

Категории на великденския конкурс:

• Детски градини,

• Училища,

• Читалища.

Във всяка категория ще бъде връчена по една награда за най-красива празнична украса. Участва се с една снимка, придружена с наименованието на съответната институция и населеното място, в което тя се намира.

Снимките могат да се изпращат до 15 април на email: [email protected], като те ще бъдат качени на фейсбук страницата на община Мездра: https://www.facebook.com/mezdra?locale=bg_BG от 16 до 19 април, през който период можете да ги разглеждате и да гласувате за тях.

Обявяването на резултатите от конкурса и награждаването на победителите ще стане на 24 април.

За допълнителна информация - телефон 0879 830 900, Седефка Петкова.

От община Мездра желаят на участниците творческо вдъхновение и спорна работа.