Събития

Проведе се Общински кръг на Национално състезание по безопасност на движението по пътищата – 2024 г.

  17.03.2024 16:11             
Проведе се Общински кръг на Национално състезание по безопасност на движението по пътищата – 2024 г.


На 14 и 15 март се проведе Общинският кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата (БДП). Тази година домакин на състезанието бе СУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Козлодуй.
Официален гост и председател на комисията по оценяване на състезателите бе г-н Гълъбин Младенов, зам.-кмет на община Козлодуй.
Участници в състезанието бяха два отбора – от СУ „Св. св. Кирил и Методий” и СУ „Христо Ботев”, гр. Козлодуй – възрастова група 8-10 клас. Учениците премериха знания и умения в два кръга: писмен тест и практически тест за майсторско управление на велосипед по трасе с препятствия.
След много забавления и емоции победител в състезанието стана отборът на СУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Козлодуй. На второ място се класира отборът на СУ „Христо Ботев”, гр. Козлодуй. Всички участници получиха грамоти за достойно представяне, както и награди и подаръци , осигурени от Община Козлодуй.
Състезанието е чат от дейностите, заложени в Националния календар на МОН, а неговите основни цели са свързани с отговорно отношение от страна на учениците към безопасността на движението по пътищата, придобиване на основни знания и умения за преценяване на опасни ситуации и фактори при тяхното участие в движението по пътя.
В Областния кръг представители на община Козлодуй ще бъдат ученици от възрастова група 5-7 и 8-10 клас от СУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Козлодуй.