Свят

Плъхове в полицейски участък изядоха важни доказателства

  15.03.2024 13:39             
Плъхове в полицейски участък изядоха важни доказателства

В полицейския щаб на Ню Орлиънс бяха открити изпражнения на плъхове по бюрата на служителите, които според служителите на отдела са се превърнали в нов проблем след мухъла и хлебарките. 

Гризачи, които са успели да проникнат в стая за доказателства в стара сграда на полицейско управление, ядат конфискувана марихуана, каза началникът на полицията в Ню Орлиънс. Застаряващите полицейски служби в Ню Орлиънс са толкова порутени и гъмжат от паразити, че животните успяха да проникнат в стаята за доказателства, каза Ан Къркпатрик, пише Sky News.

„Плъховете ядат нашата марихуана, всички са надрусани. Чистотата на сградата е извън класациите“, каза тя пред членовете на градския съвет.

Къркпатрик каза, че на бюрата на офицерите са открити изпражнения на плъхове, а сградата, в която се намира отделът от 1968 г., е била заразена с мухъл и хлебарки, тичащи навсякъде.

Рон Харисън, глобален технически директор на Orkin Pest Control, каза, че не е чувал плъхове да ядат марихуана. Що се отнася до това, което изпитват гризачите, той каза, че те могат да изпитат същите ефекти като хората. Според Националния институт за злоупотреба с наркотици повечето хора изпитват чувство на релаксация и еуфория от наркотика.

„Въз основа на разбирането на биологията на плъха и неговата прилика с нас, мисля, че в зависимост от количеството или концентрацията, която приемат, ще бъде подобно на това, което изпитват хората“, каза г-н Харисън.