Крими

Задържаха турски гражданин за контрабанда на над 11 кг марихуана СНИМКИ

  15.03.2024 10:12             
Задържаха турски гражданин за контрабанда на над 11 кг марихуана СНИМКИ

Окръжна прокуратура – Видин ръководи разследване на контрабанда на над 11 килограма марихуана през Гранично контролно-пропускателен пункт Дунав мост Видин – Калафат. Под ръководството на окръжната прокуратура във Видин се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за контрабанда на високорисково наркотично вещество.

В сряда на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат митническите служители селектирали за проверка влизащ в страната товарен автомобил. Водачът представил документи за превозвания от Германия за Грузия товар – офис техника.

 В хода на проверката в полуремаркето инспекторите открили зеблени чанти и найлонови пликове. В тях били намерени 10 пакета, съдържащи зеленикаво- кафява тревиста маса със съцветия и специфична миризма. При направен полеви наркотест веществото реагирало на канабис/марихуана. Общото му тегло е 11,495 килограма. Стойността на предмета на престъплението е в процес на установяване.

С постановление на наблюдаващия прокурор в качеството на обвиняем е привлечен и задържан за срок до 72 часа водачът на товарния автомобил - гражданинът на Турция, на 27 години. Разследването продължава.