Събития

Директорът на пожарната във Видин награди ученици за участие в конкурс СНИМКИ

  12.03.2024 16:41             
Директорът на пожарната във Видин награди ученици за участие в конкурс СНИМКИ

Две момичета от Кула и момче от Видин получиха грамоти за участие в конкурса за есе на тема "Моите представи за доброволците, помагащи при бедствия и пожари".

- Яна Вълова - ХI клас в СУ „Васил Левски“ – Кула;

- Поля Петрова - Х клас в СУ „Васил Левски“ – Кула;

- Огнян Тодоров - ХI клас в ПГТ „Михалаки Георгиев“ – Видин.

Яна, Поля и Огнян обичат да пишат и разказват увлекателно за хората, помагащи безвъзмездно при пожари, бедствия и извънредни ситуации.

Комисар Стилиян Пешев – директор на регионалната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението във Видин, посети двете училища и лично връчи отличията на тримата гимназисти. Освен грамотите - „За проявена инициативност и креативност при участие в конкурса на тема „Моите представи за доброволците помагащи при бедствия и пожари“, те получиха и заслужени аплодисменти от съучениците и учителите си.

172-ма младежи от цялата страна участваха в конкурса, организиран от главната дирекция по пожарна безопасност и защита на населението - МВР и Националната асоциация на доброволците в Република България в партньорство с Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта, по случай Международния ден на доброволеца, отбелязван на 5 декември.