България

Ето коя е жената, загинала при катастрофата на пътя Бургас-Средец

  10.03.2024 09:10             
Ето коя е жената, загинала при катастрофата на пътя Бургас-Средец

Цял Айтос плаче за загиналата 33-годишна Янита Пепелянкова, която е родом от с. Константиново. Тя е била училищният психолог на едно от най-реномираните основни учулища в Бургаска област ОУ „Светлина“ – педагог, печелил няколко награди за сравнително кратката си кариера, последната от които, връчена лично от директора на РУО-Бургас Петя Петрова през октомври м.г.

„Пепелянкова бе истински учител, помогнала е на десетки деца в училището и това, което се е случило днес, е истинска трагедия за Бургаската просвета“, казаха пред Флагман нейни близки. Припомняме, че около 15 ч. вчера 33-годишната Янита е пътувала с двете си деца – момиченца на 5 и 8 г., возена от майка си, по пътя Бургас-Средец. Малко преди разклона за с. Черни връх, на прав участък, ги връхлита БМВ, управлявано от 59-годишен мъж от съседното с. Константиново. По първоначална версия, той е предприел маневра по изпреварване без да прецени правилно дистанцията до колите, движещи се в насрещното движние. Пред пристигналите на мястото полицаи обаче е обяснил, че ходовата част на автомобила е блокирала малко преди удара, а на място се виждат следи от дълъг спирачен път.

Ударът е бил жесток, от Ситроена, на чиято предна седалка се е возела Янита, е останало много малко за разпознаване. 33-годишният педагог загива на място, майка ѝ е с множество травми, а двете деца са откарани по спешност към УМБАЛ-Бургас с линейка. 5-годишното момиченце е с фрактура на черепа и остава с опасност за живота и под постоянно лекарско наблюдение. 8-годишната му сестричка е със сътресение на мозъка.