България

Дете е с опасност за живота след тежката катастрофа на пътя Бургас-Средец

  10.03.2024 08:40             
Дете е с опасност за живота след тежката катастрофа на пътя Бургас-Средец

5-годишно момиченце е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас вчера, в която загина млада жена. Пострадалите са общо трима. 

Инцидентът е станал около 14,56 ч в пътната отсечка Бургас - Средец в района на разклона за Черни връх. При челен удар между два автомобила е загинала 33 годишна бургазлийка - пътуваща на предната дясна седалка в един от автомобилите - "Ситроен С3", с бургаска регистрация, шофиран от 53 годишната й майка. В колата са били и двете деца на загиналата - сестрички на 5 и 8 годинки, които са откарани в УМБАЛ Бургас със следните диагнози. 5-годишното момиченце е с фрактура на черепа и има опасност за живота й, а 8-годишната й сестричка е с комоцио, предаде "24 часа". 53-годишната шофьорка е контактна и в момента се уточняват нараняванията й. 

Шофьорът на виновния автомобил - БМВ с бургаска регистрация, не е пострадал. 59-годишният мъж от с. Константиново е тестван за употреба на алкохол и наркотици, и двете проби са отрицателни.

Пътят е затворен до приключване на огледа на местопроизшествието, като се използва обходен маршрут. Вероятна причина за инцидента е внезапното навлизане на "БМВ"-то в лентата за насрещно движение.