Свят

Круизен кораб забеляза лодка, пълна с хора, изгубени в морето СНИМКИ

  09.03.2024 09:40             
Круизен кораб забеляза лодка, пълна с хора, изгубени в морето СНИМКИ

Екипажът на Icon of the Seas на Royal Caribbean, най-големият круизен кораб в света, спаси 14 души, които се носели на малка лодка в продължение на осем дни. За това говори Алесандра Амодио, пътник на кораба.

"Бяхме изумени и, честно казано, малко уплашени. Това е поредният ни круиз, но за първи път ставаме свидетели на подобно събитие. Трудно е да се повярва, че хората са прекарали осем дни в морето. Много се радваме, че корабът успя да ги спаси“, отбеляза Амодио, пише New York Post.

Турист забелязал малка лодка от прозореца на ресторант, докато пътниците й развявали голям бял флаг. След като откри жертвите, лайнерът промени курса и ги приближи възможно най-близо.

„Капитанът говори с пътниците с помощта на високоговорител и обяви, че са забелязали кораб в беда и ще се обърнат, за да окажат помощ“, каза Амодио.

Според очевидец маневрата и спасителната операция са продължили около два часа.

От Royal Caribbean официално потвърдиха инцидента, но не разкриха всички подробности. В изявлението на компанията се посочва само, че в неделя, 3 март, екипажът на круизния кораб е забелязал малък кораб, който се носи в очакване на помощ. Екипажът спаси 14 души, като ги качи на борда на няколко групи със спасителни лодки и оказа медицинска помощ.

Между другото, корабът "Icon of the Seas" направи първия си пълен круиз от Маями до Хондурас, а мястото, където бяха открити хората, се намира между Козумел и западния бряг на Куба.

При пристигането си в пристанището Роатан, Хондурас, жертвите напуснаха кораба.