Свят

BYD достави 7 000 евтини коли в Европа наведнъж

  08.03.2024 12:46             
BYD достави 7 000 евтини коли в Европа наведнъж

В германското пристанище Бремерхафен (Бремен) беше разтоварен първият морски автовоз BYD Explorer №1, в трюмовете на който пристигнаха 3 000 електрически коли на производителя само за най-големия европейски пазар в Германия.

Преходът от китайското пристанище Янтай в провинция Шандонг започна на 12 януари. Пътуването до Европа отне месец и половина. Разтоварването на такъв голям брой автомобили отне три дни и всички близки паркинги на кея бяха пълни с автомобили.

С този курс бяха доставени общо 7 000 електрически коли. Корабът беше частично разтоварен в холандското пристанище Флисинген, след това друга част от товара беше приет от Бремен, а след това корабът се отправи към пристанище в Белгия, където достави останалия товар.

Този ход на BYD е предназначен да намали разходите на производителя за доставка на автомобили в Европа. Това е своеобразен отговор на автомобилния концерн на поредното увеличение на митото за внос на китайски автомобили.

Според китайците по-евтината доставка ще покрие тази цена, изкуствено създадена от Европа. Силното търсене на достъпни електрически автомобили BYD има ца цел допълнително ще разшири засили конкуренцията на марката с по-скъпите европейски електромобили.

Под флага на Либерия това е първият товарен кораб BYD Explorer №1 от осемте, поръчани за собствения флот на концерна. Плавателното средство се движи средно със скорост от 14.1 възела на час.