България

Хора с увреждания с дарение за болно момче. Нужни са още средства за Коце!

  07.03.2024 11:18             
 Хора с увреждания с дарение за болно момче. Нужни са още средства за Коце!

Мартенският базар, който Консултантско бюро Напредък проведе само преди дни, събра малко над 1600 лева. Мартениците, изработени с много желание и любов от потребителите на центъра, успяха да зарадват пловдивчани и да ги направят част от една кауза. Средствата са дарени на младо момче, което страда от коварна болест. За лечението е необходима непосилната за семейството му сума от 600 000 лева. Коце е едва на 20 години, когато чува диагнозата Сарком на Юинг.„Целият екип пожелаваме здраве и сила на Коце! Силно вярваме, че много скоро, Коце ще победи болестта! С теб сме!,“ написаха от КБН7 в Пловдив.

„С цялото си сърце благодарим на целия екип и директорът - Любо Иванов, на Интегриран комплекс за социални услуги "Напредьк" към сдружение КБН7 за дарените 1606 лв., средства, събрани от мартенски базар, благодарим за съпричастността в този труден за нас момент,“ съобщи семейството на Коце, който скоро се очаква да премине през операция в Турция.Костадин Бозуков е всичко за неговата майка и семейство. До преди месец планираше какви добри дела да направи за хората в нужда, на кого да помогне, кого да зарадва с обичливото си сърце.До преди месец... когато отива на лекар заради изтръпване на крайниците, а сега е в клиника в Турция с диагноза Сарком на Юинг, един рядък и агресивен рак, който погубва основно младежи.

Всеки рак струва много пари, непосилно много пари за да живее детето ти, за да има адекватно лечение, за да има равностойна битка...между рака и силен млад човек, като Коце! Коце е на 20 години. Умно, усмихнато, работливо и упорито дете. Работи и се издържа сам. Никога не е боледувал сериозно. Всичко се развива толкова бързо, връхлетя цялото семейство като ураган. Страшна диагноза за няколко дни.

Откъде се взе, как дойде, така от нищото без оплаквания, без болка, без никакви предшестващи симптоми. Никой не иска да повярва в това! На 18 ти Ноември 2023 г.,нмесец след рождения си ден, Коце се оплака от изтръпване на краката. Отдава го на преумора. На третия ден обаче се парализира и по спешност беше приет в УМБАЛ Пълмед гр. Пловдив.

И тогава започна АДЪТ за неговото семейство, близки и приятели!
Започнаха изследвания, имаше съмнения за Множествена склероза или Синдром на Гилен Баре. Направиха му второ ЯМР, където видяха образувание в прешлените. Казаха спешна операция - Декомпресия на гръбначен стълб, за да не се парализира трайно, със съмнение за злокачествен тумор. Последва 8 часова операция. След нея раздвижи леко краката. Лекарите казаха, че са си свършили работата и операцията е минала успешно и трябва до го поеме Онкология. Онколога, който пое случая - прекрасен Човек, каза че задължително иска преглед в Турция, защото се съмнява в диагнозата и дали ще могат да му помогнат тук . Коце беше в болница 12 дни, няма да влизам в детайли, защото това, което видяхме в тези дни ни потресе като хора. Никое дете не заслужава това.

И така попаднахме на консултант на болница Acibadem Лекар - Човек, който веднага се зае със случая. Посъветва ни спешно заминаване за първичен преглед в Турция. Да струваше пари, но се организирахме и за три часа пътуването беше уредено. На 18ти Декември заминахме на Турция. Пое ни прекрасен екип от специалисти. Но след направени изследвания, лекарите веднага предприеха лечение. Назначиха химия и лъчетерапия, последвана от физиотерапия. Искаха веднага, по най-бързия начин да атакуват това зло, искат и да плахо възможно най- бързо . Така вече сме с първи курс химиотерапия. Сумата обаче е твърде голяма, за да се справим сами и имаме нужда от помощ!/glasnews.bg

Подкрепете Костадин с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG70BUIN95611000708188

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев - https://pavelandreev.bg/

Основание: Дарение за Костадин Стефанов Бозуков