Свят

Пилот изроди бебе по време на полет СНИМКА

  07.03.2024 07:10             
Пилот изроди бебе по време на полет СНИМКА

При полет на VietJet пилотът Джакарин Сарарнракскул трябваше да поеме необичайната роля на акушер. По време на полет от Тайпе до Банкок водите на бременна пътничка внезапно изтекли и тя започнала да ражда на борда на самолета.  

След като бил информиран от членовете на екипажа, че бременна жена ражда в кабината на самолета, Саранракскул, който има 18 години опит в пилотирането, напуснал пилотската си кабина и изтичал да й помогне, пише New York Post. За щастие вторият пилот поел управлението на самолета.

Въпреки че тази ситуация беше безпрецедентна за командира в цялата му кариера, той успешно се справил с форсмажорните обстоятелства.

„Никога преди не съм израждал бебе, поне за 18 години като пилот“, признава той.

След като кацнали в Банкок, майката и новороденото момченце бяха посрещнати от лекари и линейка. Пилотът с гордост подчерта, че детето е здраво, а младата майка е в пълна безопасност.

"Това бебе ще може да казва на всички до края на живота си, че е родено във въздуха. Горд съм, че успях да му помогна да се роди", казва Саранракскул, добавяйки, че екипажът дори е дал на момчето псевдоним Sky („небе“ на английски).

Не се уточнява дали пилотът има медицинско образование. /glasnews.bg