България

Започва премахването на стари изоставени автомобили от улиците в София

  06.03.2024 14:19             
Започва премахването на стари изоставени автомобили от улиците в София

Миналата седмица съм разписал за първите над 40 автомобила да бъдат премахнати, обяви кметът на район "Витоша" Зарко Клинков

С наближаването на пролетта започва активния сезон на ремонтите, каза пред Радио София кметът на район „Витоша“ Зарко Клинков. Вече са реконструирани стълбите при обръщалото на трамвай № 7 и №27 на бул. „България“.

„Имаме сериозен списък от неща, които искаме да подхванем - още в рамките на следващия един месец, всякакъв такъв тип стълбища, тротоари, които са изоставени с години и буквално пречат на хората да стигнат от едно място до друго“, обясни Клинков.

Той признава, че голяма част от подлезите в София са в окаяно състояние.„На територията на район „Витоша“ имаме само един подлез, който е граничен с район „Красно село“ и „Триадица“ – под бул. „България“. Той вече е почистен. Дребни ремонтни работи ще се извършат по него до няколко месеца“, уточни кметът на район „Витоша“.

Той добави, че в районната администрация са постъпили десетки сигнали за стари и изоставени автомобили, които трябва да бъдат премахнати.

„Миналата седмица съм разписал за първите над 40 автомобила да бъдат премахнати, като от следващата седмица започваме организацията това да се случи. Подготвяме и следващите автомобили, които да бъдат стикирани и в рамките на три месеца след стикирането им, да бъдат и те премахнати“, каза Зарко Клинков.

По отношение на минералната баня в кв. „Княжево“, кметът на район „Витоша“ обясни, че се работи в посока от държавна собственост, тя да стане общинска. В момента от районната администрация нямат правомощия да я ремонтират./ факти.бг