Събития

Обявиха конкурс за управител на болницата в Берковица

  05.03.2024 15:00             
Обявиха конкурс за управител на болницата в Берковица

Общински съвет – Берковица провежда процедура за избор на управител на "МБАЛ – БЕРКОВИЦА", която ще се проведе при спазване на Наредба №9/26.06.2000 г. на МЗ. Конкурсът ще се проведе в три етапа: проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания, като до втория етап на конкурса ще бъдат допуснати само тези кандидати, които отговарят на поставените изисквания; представяне от кандидатите на програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период; събеседване с кандидатите.
До събеседване се допускат кандидати, получили средноаритметична оценка на разработката по т.2, не по-малко от 4,50.
Кандидатът трябва да отговаря на различни условия сред които: да са български граждани или граждани на друга държава членка на ЕС, на друга държава страна по споразумението за ЕИП или на Конфедерация Швейцария; да притежават образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина и квалификация по здравен мениджмънт или  "магистър" по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията; да имат най-малко пет години професионален опит; да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер и други.
Документи се подават до 25 март.
След проверка по документи, кандидатите представят Програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период, включително като отговарят на въпроси на членовете на Комисията по тяхното съдържание. Комисията ще оцени представените от участниците програми. До класиране се допускат кандидатите, получили средноаритметична оценка от оценката на представената програма и оценката от проведеното събеседване, не по-ниска от 4,50.
Председател на комисията за провеждане на конкурса е Иван Кирилов – председател на Общински съвет – Берковица, а секретар- Петя Петкова – юрист, представител на Община Берковица. Членове на комисията са д-р Елена Борисова – Директор на РЗИ- Монтана, инж. Даниел Доцов – общински съветник,Емил Тодоров – заместник-кмет на Община Берковица. Резервни членове са Елина Маркова – общински съветник и Ирена Атанасова – представител на Община Берковица.