Събития

Продават и отдават под наем общински имоти във Враца

  26.02.2024 10:00             
Продават и отдават под наем общински имоти във Враца

Общинските съветници от Враца ще обсъждат на следващото си заседание включване на обекти в програмата за управление на имоти – едни от тях се предлагат под наем, а други се продават. Заседанието на местния парламент е насрочено за 27 февруари и ще започне в 08.30 часа. В списъка с недвижимите имоти, които се предлагат под наем има 48 ниви, лозя и гори, които се намират в селата от Община Враца. Прави впечатление обаче, че се предлага езерото край комплекс "Чайка", чиято цена заедно с изкуствения остров е 345 лева месечно.

38 са имотите, които общинският съвет може да одобри за продажба, при положително становище от местните съветници. Най-апетитни от тях са имот от половин декар на централната улица "Ангел Грамчев" №14 със сгради от 140 кв. м, чиято цена е 285 000 лева, както и общински апартамент от 51 кв.м. с мазе във Вършец, който е оценен за 62 100 лева. 

Към двата списъка – и за отдаване под наем, и за покупка, има условие да се проведат търгове, чиято цел е да се постигне по-висока цена.