България

Съдят пловдивчанин за отвличане и насилие над жена му

  21.02.2024 15:25             
Съдят пловдивчанин за отвличане и насилие над жена му

27-годишен мъж отива на съд по девет обвинения - за отвличане и нанасяне на телесни повреди с особена жестокост в условията на домашно насилие. Той пробол с отвертка цялото й тяло, удрял я с тръба и я биел жестоко. Престъпленията са извършени, докато двамата живеели в Германия.
Денис Р. и 23-годишната му бъдеща съпруга се запознали в Пловдив и заживели заедно. По-късно им се родило дете и те сключили брак, след което заминали за Германия. Жената започнала работа в куриерска фирма. Още от началото на съжителството Денис проявявал агресия към нея, породена основно от ревност.
На 12 август м. г. в Лайпциг той отвлякъл жена си и със сила я принудил да признае, че му е изневерявала, и да вземе дрога, както и да въвежда различни пароли в посочена от него онлайн платформа. Нееднократно й нанесъл побой, горил тялото й с цигара, заканил се да я убие, а след това й взел златен синджир и пръстен, както и сребърно колие. Тя успяла да избяга и да се върне в България със самолет, постъпила в болница и бил подаден сигнал в полицията. Денис Р. бил задържан от служители на МВР, след като се прибрал няколко дни по-късно в Пловдив, за да търси жена си и да я върне отново в Германия.
Според прокуратурата има и втора пострадала от същия мъж жена. И тя в определен период от време е съжителствата с Денис и е била жертва на насилие. По делото има данни от свидетелски показания, че Денис Р. е употребявал различни видове наркотични вещества.
Той беше задържан м.г. в дома на майка си в пловдивското село Йоаким Груево.
Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредителното заседание по делото.