Събития

Общинските съветници във Враца гласуват състава на Ботевския комитет

  20.02.2024 16:00             
Общинските съветници във Враца гласуват състава на Ботевския комитет

На своето редовно заседание за февруари общинските съветници във Враца трябва да изберат свой представител, който да изрази позицията на местната власт на общото събрание на Асоциацията по ВиК и канализация, чийто форум е насрочен за 12 март.

Съветниците ще изберат и кой да изразява позицията им в областния съвет за намаляване на риска от бедствия. Предложението е за председателя Владимир Христов, като ще има и кой да го замества при отсъствието му.

На сесията се очаква да бъде утвърден и съставът на Ботевския организационен комитет, чиято цел е организирането на „Ботеви дни 2024“. По традиция негов председател е кметът Калин Каменов, а в състава му влизат изявени общественици, общински съветници и директори на културни институти.

Общинските съветници ще гласуват и продажбата на 16 жилища от фонда на местната управа, които са предложени за продажба.Цената е съобразена с общинската наредба и въпреки това недвижимите имоти се предлагат доста под пазарната цена на жилищата във Враца. Повечето обекти, предложени за продажба, се намират в жилищните комплекси „Дъбника“, „Сениче“, „Медковец“ и „Младост“. В списъка с 16 апартамента няма нито един в центъра.

Най-скъпо е оценено тристайно жилище на бул. „Васил Кънчов“ в блок ДКЦ-2, което се намира на осмия етаж. За него се искат 90 384 лева. В „Младост“ и „Медковец“ са най-евтините апартаменти от списъка – едностайните жилища са около 23 500 лева. 7 от имотите представляват тристайни жилища, 4 са двустайните, а 6 – гарсониерите.