Събития

80 000 лева са предвидени за асфалтиране в Капитановци

  21.02.2024 07:00             
80 000 лева са предвидени за асфалтиране в Капитановци

Общо 80 000 лева за асфалтиране в село Капитановци са заложени в бюджета на Община Видин за 2024 година. Преди дни в населеното място приключи полагането на асфалт на улица "13". Ремонтът е финансиран със средства от миналогодишния бюджет, които са в размер на 60 000 лева, каза за Радио ВИДИН кметът на селото Десислава Иванова: 
"Просто цените на асфалта станаха много високи и като сума звучи добре, но изпълнението, за съжаление, е недостатъчно. Капитановци е селото с 37 километра улична мрежа и имаме нужда от много повече бюджет за асфалтиране. Много села сме в община Видин и за съжаление средствата, които като количество са много, като се разпределят на всички села накрая се получава, че асфалтираме по една улица в село. Решихме с тези 80 000 лева да асфалтираме улица "26"-а в селото. Тя е продължение на улица "13"-а."
Кметство Капитановци ще кандидатства по Националната кампания "Чиста околна среда 2024 г.", където срокът за подаване на проекти от общински администрации и кметства е до 29 февруари:
"Досега имаме спечелени три проекта по ПУДООС (Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда - бел. ред.). Тази година също ше кандидатстваме. Вече сме готови с проекта. Понеже последният проект, който спечелихме той беше на стойност 10 000 лева и успяхме да ремонтираме едната част на площада. Сега е заложено да ремонтираме другата част на площада, както и да сложим фитнес на открито."
Получено е уверение от Община Видин, че предстои баластриране на улици в Капитановци, поставяне на нови пейки, кошчета, табла за обяви, допълни кметът. 

Източник и снимка: Радио Видин