Събития

ПГ „Васил Левски“-Мизия отбеляза патронния си празник СНИМКИ

  19.02.2024 15:33             
ПГ „Васил Левски“-Мизия отбеляза патронния си празник СНИМКИ

ПГ „Васил Левски“ -Мизия отбеляза патронния си празник с богата програма.
Гости на тържеството бяха кметът на община Мизия – г-жа Валя Берчева, главен експерт "Образование" в Общината – г-жа Славяна Славкова, както и бивши ученици и родители.
„След 151 години от саможертвата и гибелта на вашия патрон и на моя идеал в живота Васил Левски все повече и повече се забравят. Спомняме си ги в деня на неговото рождение и в деня на неговата гибел.
Скъпи деца, помнете делото на Апостола на свободата всеки ден. Черпете от неговия дух и сила, учете се от неговото желание за справедливост и неговата борба, и жертвоготовност в името на свободна България. Пазете жив неговия дух, надграждайте неговите дела и постижения!
Уважаема г-жо Калмушка, директор на ПГ „Васил Левски“- гр. Мизия, благодаря ви, че работите с отдаденост и упоритост, и развивате нашата гимназия.
Уважаеми учители, продължавайте святото си дело. Поздравления за днешната програма и за всичко това, което вие съграждате.
Дела трябват, а не думи! Честит празник!“, с тези думи кметът на Мизия Валя Берчева поздрави присъстващите.
По повод патронния празник, в училището бяха обявени конкурси:
Есе - “Моето писмо до един будител“;
Стихотворение за Левски;
Рисунка, посветена на моменти от живота и делото на Апостола.
Бе проведен и турнир по шах и волейбол между класовете.
Група за занимания по интереси, под ръководството на г-жа Веселка Крачунова, представи интересна драматизация на тема: „Един Апостол се яви“ , както и литературна композиция за живота и делото на Апостола.
Инж. Галина Калмушка – директор на гимназията, поздрави всички присъстващи и награди и отличилите се в обявените конкурси.
За най-въздействащо и майсторски написано есе бе награден Иван Ицков от 10.клас, а Румен Пировски от 9.клас и Памела Врачанска бяха наградени за най- сполучлива картина по темата.
За най-добро стихотворение бе отличена и наградена Амелия Славчева от 9. клас, със своята творба „Поклон, Апостоле!“.