Крими

Арестуваха баща и син, бащата осъден на 10 години в Италия, търсят го в цяла Европа

  17.02.2024 11:59             
Арестуваха баща и син, бащата осъден на 10 години в Италия, търсят го в цяла Европа

Полицията в Лом е арестувала баща и син. Бащата се укривал в дома на сина си. За него има издадена европейска заповед за задържане, тъй като е осъден на 10 години затвор от италиански съд.

Двамата са спипани след жалба от две семейства от Лом. В нощта на 15 февруари двете двойки  – жена на 52 години и съпругът й на 54, заедно с  жена на 46 и мъжа й на 60 години, чакали такси 30 минути след полунощ на кръстовището на улиците „Пристанищна“ и Дунавска“. Четиримата били на тротоара, когато към тях се приближил неизвестен млад мъж и нанесъл с юмрук удари в лицата на двамата мъже.  

Едната от жените незабавно позвънила на 112 и на мястото пристигнала полиция.

На следващия ден униформените вече имали информация кой е среднощният бияч и отишли в дома му. Междувременно получили сигнал, че в една от постройките в двора на имота се укрива възрастен мъж. Криминалистите претърсили всяка от сградите, но една от стаите бяла заключена и 30-годишният стопанин отказвал да я отвори. Униформените успели да влязат в заключеното помещение и там открили по-възрастен мъж. Станало ясно, че той е с адресна регистрация във видинското село Срацимир, а справка в масивите на МВР установила, че за него има издадена европейска заповед за задържане.

Бащата и сина са отведени в районното и са задържани. Води се разследване.