България

Ето какво време ни очаква днес

  17.02.2024 07:25             
Ето какво време ни очаква днес

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна, по-високо от средното за месеца.

През нощта над западната половина от страната ще бъде предимно ясно, а над източната облачно, в отделни райони с ръмежи. Над Източна България ще духа слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в котловините и низините на Западна България до минус 3°, в София – около минус 2°. Днес времето над западната половина от страната ще се задържи слънчево и почти тихо. Над Източна България ще бъде предимно облачно, в отделни райони и ще преръми. Към края на деня и там облачността ще започне да се разкъсва и намалява. В Източна България ще продължи да духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в Лудогорието малко по-ниски, в София – около 12°.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Значителна облачност ще има над източните райони от Стара планина, както и над Странджа и Сакар, но ще остане почти без валежи. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 6°-7°, на 2000 метра - около 0°.

Над Черноморието ще бъде облачно, главно по южното крайбрежие ще преръми. Вечерта облачността ще намалее. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 6° и 8°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, но ще отслабва.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 22 мин. и залязва в 18 ч. и 00 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 38 мин. Луната в София залязва в 2 ч. и 17 мин. и изгрява в 11 ч. и 16 мин. Фаза на луната: един ден след първа четвърт.