Събития

Винарска изба „ШаТони“ – Мездра отбеляза Деня на виното и лозята СНИМКИ

  14.02.2024 14:08             
Винарска изба „ШаТони“ – Мездра отбеляза Деня на виното и лозята СНИМКИ

С духова музика, много песни, народни танци и спазване на традициите собственикът на винарски комплекс „ШаТони“-Мездра Тони Йорданов и съпругата му Надя събраха за поредна година гости и приятели за празника на виното и любовта. Сред официалните лица на възстановката бяха областният управител Надя Донкинска, кметът на Мездра Иван Аспарухов, председателят на общинския съвет в железничарския град Яна Нинова и други.

Гостите на комплекса бяха посрещнати с духова музика, а прекрасни младежи в народни носии впечатлиха с автентични за региона хора.

„Опитваме се да продължаваме да спазваме традициите, създадени през вековете от българския народ за почитане на виното, лозята и любовта и смятам, че ни се получава. За трета поредна година отбелязваме този празник тук. Надявам се поколенията след нас да запазят традициите ни и да ги предават“, заяви Тони Йорданов.

Бизнесменът сподели, че продължава да развива винарския комплекс, като по същото време другата година се надява да покаже бижуто си в целия му блясък. 

Както повелява традицията Йорданов пръв заряза лозата и я поля с червено вино за берекет. След него всички присъстващи имаха възможността да грабнат ножиците и да участват в ритуала.

Празникът завърши с много веселие, пивки питиета и божествени мезета.