Бизнес Събития

Протест на земеделци блокира пътя към Дунав мост 2

  06.02.2024 11:38             
Протест на земеделци блокира пътя към Дунав мост 2

Протест на зърнопроизводители блокира възлови пътища в страната. Трактори блокираха и околовръстния път на Видин, затворени са и двете платна към и от Дунав мост 2. Така движението за товарни автомобили към граничния пункт с Румъния е спряно. Леките коли могат да преминават през града. Създадена е организация, така че ако има линейки и пожарни коли да могат да преминат. 
Десетки са производителите, които се събраха край Видин. Не са съгласни с методиката за подпомагане на сектора, която им беше представена на среща в Министерския съвет. От Националната асоциация на зърнопроизводителите настояват да се преразгледа предложението за разпределение на помощите и бюджета, които биха възпрепятствали масови фалити в българското земеделие. Настояват и за ясни гаранции за законодателни промени.
От Националната асоциация на зърнопроизводителите обявиха, че протестът е безсрочен. Днес ще продължи от 10:00 до 12:00 часа, но с всеки изминал ден ще се увеличава, докато не бъдат приети исканията им. Пътят към Дунав мост 2 няма да бъде затварян само в събота и неделя в интерес на гражданите, казват протестиращите.