Лайфстайл

Смес с оцет и коприва спира косопада

  22.01.2024 14:40             
Смес с оцет и коприва спира косопада

Косопадът е един от най-ужасяващите проблеми с косата, с които жените се сблъскват. Падането накосата и оредяването ѝ може да накара всяка жена да се уплаши, да изпадне в депресия и да се отчае, че губи красивата си и гъста коса. 

Едно от най-важните неща в такива моменти е първо да направите всичко възможно да спрете косопада. След като косата спре да пада, ще ѝ е необходимо малко време, за да възстанови растежа си и да върне красивата си форма.

С помощта на една ефективна смес против косопад можете да спрете падането на косата и да ѝ дадете необходимата възможност да възстанови нормалното темпо на растеж. В тази смес се съдържат ценните за косата ябълков оцет, розмарин и коприва. 

Копривата и розмаринът съдържат антиоксиданти и естествени етерични масла, които потискат косопада и стимулират растежа на нови косми. Ябълковият оцет има високо алкализиращ ефект, който допринася за премахването на замърсяванията от скалпа, наслагванията от мазнини, остатъци от мъртви клетки, които увреждат косъма и забавят растежа му. 

В тенджера смесете 1 литър ябълков оцет, 500 мл вода, 1 голяма връзка пресен розмарин, 500 г прясна коприва. Сместа трябва да кипне на котлона. След това намалете температурата и оставете да ври още няколко минути. 

Свалете от огъня и оставете леко да изстине. След това добавете 10 капки етерично масло от коприва и 10 капки масло от розмарин. Разбъркайте. След като сместа се охлади напълно, изплакнете обилно измитата си косас нея. Не изплаквайте допълнително, а оставете сместа да изсъхне върху скалпа и косъма. 

Правете това 3-4 пъти седмично или след всяко измиване.