Събития

СУ „Васил Кънчов“ – Враца отбелязва днес патронния си празник СНИМКИ

  05.12.2023 12:33             
СУ „Васил Кънчов“ – Враца отбелязва днес патронния си празник СНИМКИ

Днес, 5 декември, своя патронен празник отбелязва СУ „Васил Кънчов“ – гр. Враца. Празничният ден е завършек на поредица от инициативи, проведени в училището в предходните две седмици. Ученическият съвет организира благотворителна акция за набиране на средства за лечението на болно от рак момче. Учениците от 1. до 4. клас посетиха музейния кът, посветен на Васил Кънчов, и се запознаха с живота и делото му. Петокласниците пък премериха сили в оспорвано състезание по история. В час на класа бе проведено радио предаване по случай празника. Учениците изработиха постери за Васил Кънчов.

 В самия ден на празника в знак на почит към своя патрон ученици и учители от училището поднесоха венец и цветя пред паметника на площад „Руски“. След това бе проведено тържество в актовата зала, на което учениците от вокалната група с ръководител г-жа Свободка Николова поздравиха своите съученици. С песни, танци и много настроение заредиха атмосферата децата от 1. и 2. клас. Директорът г-н Марков поздрави присъстващите по случай празника и връчи награди на победителите в конкурса за есе на тема „Моето училище“. Рая Руменова от 4. клас и Светлозара Тодорова от 11. клас трогнаха до сълзи своите учители и съученици с прочита на своите творби. Г-н Марков връчи и Сертификати за високи постижения в Международната олимпиада "Кингс" - златен медал по български език и литература и сребърен медал по математика, на Владимир Васков от 6. клас.

Денят продължи с много забавления. Най-запалените спортисти премериха сили в организираните турнири по футбол и волейбол. Част от учениците посетиха Регионалния исторически музей. Други отидоха на кино прожекция. Трети пък проведоха интересни занятия, посветени на Васил Кънчов.