Събития

След бурята преди седмица в Монтанско още някои помпени станции не работят и има села без вода

  02.12.2023 14:52             
След бурята преди седмица в Монтанско още някои помпени станции не работят и има села без вода

Заради повалени от снежната буря преди седмица стълбове от електропреносната мрежа седем помпени станции, които изпомпват вода до различни села в областите Монтана и Враца, не работят. Електричеството за битовите абонати е възстановено във всички селища на региона, но в някои села няма вода заради останали без ток помпени станции, съобщи за БТА областният управител на Монтана Ивайло Антонов.

В момента екипите на „Електрохолд" работят на мястото на авариите, но поставянето на нови стълбове става по-бавно, отколкото подмяна на скъсани жици и заради това все още има селища без вода, предаде БТА.

За помпената станция до село Кобиляк в община Бойчиновци, която захранва с вода няколко села от община Бойчиновци и две села в област Враца, ще бъде доставен генератор на течно гориво. Мярката се предприема, за да може да бъде пусната водата в тези села, тъй като захранването с електричество не може да бъде възстановено бързо поради многото повалени от бурята стълбове от електропреносната мрежа, уточни Антонов.