Свят

Над 1,7 тона наркотици са били заловени при полицейска операция в Турция

  01.12.2023 14:48             
Над 1,7 тона наркотици са били заловени при полицейска операция в Турция

Над 1,7 тона наркотици са били заловени при мащабна операция на полицията в осем окръга на Турция, съобщи турският министър на вътрешните работи Али Йерликая, цитиран от частната телевизия НТВ.

В профила си в социалните медии министърът съобщи, че операцията с кодово име "Наркогюч-38", насочена срещу производството и търговията с наркотици, е била извършена на територията на окръзите Истанбул, Диарбекир, Хаккяри, Зонгулдак, Одрин, Бурса, Текирдаг и Османийе.

Заловени са общо 36 заподозрени и са иззети наркотици с общо тегло 1719 кг.

В Истанбул турските сили са заловили 33 кг кристален метамфетамин, 116 кг метамфетамин в течно състояние и уреди и материали за производство на наркотици.

В Диарбекир са заловени 1480 кг хашиш и 1700 стръка канабис. В Хаккяри полицията е иззела 34 кг метамфетамин, a силите на жандармерията в Зонгулдак са конфискували различни количества кокаин, метамфетамин, бонзай и синтетични наркотици на таблетки, предава БТА. 

В Одрин са заловени 9 кг скънк, в Бурса - 1,3 кг бонзай, а в Текирдаг - неуточнени количества наркотици. В Османийе са конфискувани 46,2 кг скънк и 900 г канабис на прах.