Бизнес България

Стягат нов протест в София

  28.11.2023 14:40             
Стягат нов протест в София

На 30(четвъртък) ноември 2023 г каним отново всички говедовъди, оранжерийни производители и симпатизанти в 10.30 часа пред Министерството на земеделието.

За да кажем, за кой ли път, нашите справедливи искания за спасението на  нашите животни, нашите зеленчуци, нашите фермери и работници, за  да продължаваме да доставяме хранителни продукти на рафта, за нашите съграждани, ще  потеглим отново по жълтите павета към Министерския съвет и Парламента.

 Искаме, отново да покажем, че съществуваме, че работим, че произвеждаме.

Искаме всички да знаят, че не искаме нашите ферми да опустеят и да остане само един катинар. Искаме да дадем нов старт на нашето млечно говедовъдство, да работим във фермите и произвеждаме мляко, да работим в оранжериите и да произвеждаме от прочутите български зеленчуци.

Нашите искания са тези, които и не намериха отговор в протеста от миналата седмица.

Да се заложи в бюджета за 2024 г  държавнапомощи за компенсиране последиците от войната в Украйна и необходими средства по De minimis .
Да се увеличат ставките за обвързаното подпомагане на миналогодишното ниво.
Възстановяване ставките на преходната помощ на миналогодишното ниво.
На фермерите, които не са получили средствата за компенсации за последиците от войната в Украйна, за миналите траншове, да им бъдат изплатени.

Ето защо призоваваме всички фермери да подкрепят протеста, да отделят няколко часа от безценното си време, и заедно да поставим въпросът:

Ще имаме ли говедовъдство и оранжерийни зеленчуци българско производство или ще сложим катинарите.

Също така, да не позволим на управляващите да ни разделят и противопоставят на малки, средни и големи, млечни и месодайни, защото всяко едно животно иска да се храни без значение големината на фермата.

Очакваме ви  на 30.11.2023 г в 10.30 ч пред Министерството на земеделието

ОБЖ – Обединени български животновъди – Бойко Синапов
НСГБ – Национален съюз на говедовъдите в България – Димитър Зоров
Институт на жените – Пенка Христова
АББ – Асоциация на биволовъдите в България – Мария Степанчева
НАОП -Национална асоциация на оранжерийните производител – Велин Георгиев