Събития

Владлен Александров пое врачанския театър СНИМКИ + ВИДЕО

  27.11.2023 13:25             
Владлен Александров пое врачанския театър СНИМКИ + ВИДЕО

Топрежисьорът Владлен Александров пое врачанския Драматично-куклен театър. Това стана днес на официална церемония. Водосветът беше отслужен от свещеноиконом Николай Костадинов.

„Театърът се нуждае от промяна. Има нужда от нова атмосфера. На мен се падна честта да направя тази промяна“, каза човекът, който има зад гърба си 120 поставени театрални представления. Владлен Александров е бивш директор на Пазарджишкия театър и изключително успешен театрален режисьор. През последните години има представления зад граница.

 

Кметът на Враца Калин Каменов уважи церемонията и призова екипа на театъра да подкрепи новия директор. Градоначалникът заяви подкрепата на местната власт за ръководството и пожела хората от храма на Мелпомена сили и успехи.

„От вас се иска да правите добър продукт и пълен афиш с качествени постановки, които да пълнят залите. От мен и моя екип имате уверение в пълната подкрепа на Община Враца. Враца трябва да се върне на мястото си като културна столица на Северозапада и театърът е призван да направи това. Вярвам, че този процес ще бъде реализиран от г-н Владлен Александров“, каза кметът. Той съобщи в аванс, че се предвижда ремонт на сградата на ДКТ.

вижте повече във видеото:

https://www.facebook.com/100038583683933/videos/6902782759744105/

Сред гостите на церемонията бяха ресорният заместник Александър Владимиров, директорите на Регионална библиотека „Христо Ботев“ Силвия Павлова, на Регионален исторически музей – Георги Ганецовски и общинският съветник Ирина Иванова.

Владлен Александров заменя като директор Анастас Попдимитров, който управляваше културната институция от 28 г.