България

Денков: Ситуацията е тежка в почти цялата страна, над 1000 населени места са без ток

  26.11.2023 12:59             
Денков: Ситуацията е тежка в почти цялата страна, над 1000 населени места са без ток

В над 1000 населени места все още няма ток. Това е нещо, което може да се предвиди, но няма как да се предотврати.  Още от вчера всички областни управители направиха срещи на координационните си щабове. Това обясни премиерът Николай Денков след извънредно съвещание в Министерския съвет. Той уточни, че ситуацията е тежка в почти цялата страна, особено в Североизточна България. 

„Разбирам желанието на всички хора нещата да се решат бързо, но бързо в този случай означава наличните екипи да имат достатъчно време, за да могат да отстранят всички повреди, а те са стотици по електрозахранването, да могат да изчистят всички пътища”, каза още министър-председателят.

Премиерът подчерта, че над 100 души са били освободени от снежни капани. „Благодаря на всички институции, които работиха през тази нощ”, каза той.

Оттук нататък Денков обясни, че продължава разчистването на пътищата. В областите Шумен, Силистра, Разград ще продължи да бъде тежко през следващите часове, прогнозира премиерът.

Кабинетът събира информация как ще протече учебният ден в понеделник. „Всички регионални управления на образованието трябва спешно да изпратят в МОН дали се предвижда преминаване към обучение в електронна среда, или занятията няма да могат да се проведат, където няма интернет”, каза още Денков.