Спорт

Победата днес задължава, трябват отговори КОМЕНТАР

  25.11.2023 15:40             
Победата днес задължава, трябват отговори КОМЕНТАР

Победата, която постигнаха футболистите на Ботев над Локомотив /Пловдив/ днес, задължава.

Успехът показа 5 важни неща:

Първо: Ботев може да пада, може да го направи в 6 поредни мача за първенство и общо 7 за всички турнири, но да не падне духом. А за бой се вдига само онзи, който е силен. Слабият се оставя да го бият като брашнян чувал.

Второ: Навечерието на срещата не беше на страната на домакините, а събитията разклатиха сериозно врачани. Феновете обявиха, че бойкотират отбора заради бездушната игра и сигурно имат своето право. А Момчил Цветанов се „разболя“ и офейка. Трябва някой да каже истината за „болестта му“, защото тогава ще станат ясни много неща.

Трето: Времето реши да помогне на Ботев. Обилният снеговалеж, като че ли мотивира двойни сили в съблекалнята на Христо Янев. Убеден съм, че при нормални условия за игра Ботев нямаше да вземе и точка срещу по-техничните „смърфове“, но при наводнения терен гостите изглеждаха безпомощни.

Четвърто: Футболистите на Ботев показаха, че заслужават уважение. Те спечелиха срещу четвъртия в класирането, който беше в рекордно успешна серия от 9 мача без загуба навън. Малкото публика на стадиона видя, че врачанските играчи могат и да се раздават на терена – нещо, което не помнят да са гледали от 2 месеца. Поне.

Пето: Идват още 2 тежки мача – гостуване на Лудогорец и домакинство на Левски. Неслучайно Христо Янев призна, че никой не брои за живи играчите на Ботев в последните 3 мача от кампанията тази година. Но точно затова те трябва да се опитат да надскочат себе си, ако искат да носят зеления екип и напролет.

В заключение: Поздравления за ръководството на Ботев, което намери хора за почистването на терена. Виждали сме други управи, които не успяват да го направят, налагало се е отлагане на мачове… А именно теренът беше от ключово значение за победата днес!

вижте радостта от съблекалнята на домакините, за да разберете цената на днешните 3 точки:

https://fb.watch/oxMrNfgj-D/

 

Георги Александров