Спорт

От ФК Кула 04 отчетоха успехите през есенния полусезон

  22.11.2023 11:40             
От ФК Кула 04 отчетоха успехите през есенния полусезон

"Доста ползотворен и приятен първи полусезон", това каза за Радио Видин Пенко Йончев - треньор на двата отбора - деца и мъже във ФК "Кула 04" в анализ на есенния полусезон в областната футболна група на Видин. 
"Вижда се огромен напредък при децата чисто игрово от миналата година, но много работа положихме лятото - всеки ден тренировки. Нещата започнаха да се получават, започнаха да правят това, което изисквам от тях и резултатите се виждат. Засега сме на второ място в групата, добре вървим. "Бдин" Видин са пред нас, но е отбор в "Б" група, трудно можем да се преборим с него, имат голям избор на деца. Ние сме малка група, 13-14 деца съм картотекирал, на тях разчитам, което е твърде малко, но въпреки всичко се получават нещата. Само кулски деца са към момента. Доволен съм от тях. Каквото могат, дават. Много доволен съм от първия полусезон. Паузата в шампионата е до март месец. Първо децата ще починат малко, след това ще започнем тренировки поне събота и неделя, когато и аз съм по-свободен и не съм на работа."
Силен първи полусезон записаха и мъжете на "Кула 04".
"Също сме втори. За първото място не ни достига единствено малко късмет и малко повече сериозност във важните моменти. Има тънки моменти, в които трябва малко спортна злоба, малко късмет. Давам за пример мача с Грамада, който изгубихме. Играхме прекрасно, но изпуснахме хиляди положения и накрая резултатът бе 4:1. Една точка е разликата от първия, вторият полусезон ще натискаме здраво. Тази година ни е шансът и мисля, че ще се възползваме. За момента не сме говорили за нови попълнения. На първо време искам тези футболисти, с които разполагаме, да останат, да не губим кадри. В нашия регион "Бдин" Видин е в "Б" група, "Дреновец" са в Трета лига, постоянно ги гледат, следят ги, защото са млади момчета, кадърни, добри. Случва се да ни ги взимат. Но искам да си задържа този отбор. Разглеждаме няколко имена, вече сме говорили с тях, ще видим."